Loading...
Achtergrond / Algemeen

Meet the Team: Nick Schipper

Meet the Team: Nick Schipper poster
Altijd al willen weten wie de collega’s van B.made zijn? In onze rubriek Meet the team vertellen we je er alles over. Maak kennis met Nick Schipper, 35 jaar en woonachtig in het historische Brielle. Nick is één van de masterminds achter de videoproducties van B.made.

Veel afwisseling

Nick is video editor in het AV Team van B.made. De afwisseling in het werk spreekt hem aan. Zo geeft hij het verschil aan in de producties waar hij bij betrokken is: “Een actievideo vraagt om veel creativiteit en moet in een vlot tempo verlopen. Daarentegen ligt de nadruk bij een reportage of interview meer op de inhoud. De beelden moeten het verhaal versterken.” 

 

De beelden moeten het verhaal versterken."

Begin van de werkdag

Nick begint zijn dag met het verzamelen van het beeldmateriaal dat door onze cameramannen geschoten is. Daarna bekijkt hij het materiaal en selecteert hij de beste shots voor de verschillende montages. Wanneer het om interviews gaat, beluistert hij aandachtig wat er gezegd wordt. Daardoor kan hij de beelden ‘schoonknippen’. Dit betekent dat stiltes, versprekingen en slechte antwoorden niet in de video verschijnen. De meeste video’s worden ondersteund door muziek. Die kiest Nick uit op basis van het materiaal dat hij eerder gezien heeft en op basis van het doel van de video. Dan kan de montage beginnen. 

De puntjes op de i zetten

Aan het einde van de dag verzamelt hij de montages van collega’s en die van hemzelf en maakt hij een eindmontage van het complete televisieprogramma Feyenoord TV. Deze bekijkt hij dan met de redactie om eventuele schoonheidsfoutjes te corrigeren. Daarna wordt de eindmontage geëxporteerd en verzonden naar de zender of opdrachtgever. 

Trending topic op verjaardagen

Wanneer we hem vragen waar hij het meest trots op is: “Ons live-programma tijdens het kampioenschap (2017) en de bekerwinst (2018) van Feyenoord en de bijbehorende seizoen overzichten op DVD en digitale dragers. Dat was echt teamwork!” Verder heeft Nick een aantal bijzondere dingen gemaakt: “Ik heb een half jaar stagegelopen op Aruba als cameraman en ik ben mijn oor bijna kwijtgeraakt, toen ik als kind langs een draaiende schroef van een motorboot dook. Mijn meet en greet in De Kuip met Michael Jackson in 1992 is ook een trending topic op verjaardagen.” 
 
Benieuwd naar de rest van het B.made team? In ons overzicht vind je de rest van onze collega’s. 

Over de auteur
Meer stories van