Loading...
Algemeen

Wat zijn Custom instructions in ChatGPT en hoe profiteer je ervan?

Wat zijn Custom instructions in ChatGPT en hoe profiteer je ervan? poster

Zet je ChatGPT al regelmatig in en begin je al door te krijgen hoe je het door jou gewenste antwoord kunt krijgen? Dan zul je gemerkt hebben dat context geven het resultaat goed doet. Custom instructions stellen je in staat om in ieder geval een deel van deze context mee tegen met al je chatberichten, en dat kan je een hoop tijd schelen.

Custom instructions ingeven

Er zijn twee vragen die je moet beantwoorden om gebruik te maken van Custom instructions:

  1. What would you like ChatGPT to know about you to provide better responses?
  2. How would you like ChatGPT to respond?

Wat moet ChatGPT van jou weten?

Beschrijf hier nuttige informatie over jezelf. Een software developer heeft andere informatie en output nodig dan een docent die iets aan zijn leerlingen wil uitleggen. Een marketeer heeft een andere schrijfstijl dan iemand die een boodschappenlijstje maakt. ChatGPT kan de output zo op de meest geschikte manier voor je formuleren en eventueel andere bronnen gebruiken bij het antwoord.

Om bij het voorbeeld van een software developer te blijven, ChatGPT geeft hiervoor het volgende voorbeeld:

“I’m a software developer and solely use golang.”

Zonder deze custom instruction geeft ChatGPT een stukje code terug in de programmeertaal die het meest geschikt lijkt, maar deze software developer werkt alleen met Golang. Dit kun je natuurlijk iedere keer toevoegen in de prompt, maar het is veel handiger om het één keer in de custom instruction mee te geven.

Hoe moet ChatGPT antwoorden?

Wil je je antwoorden graag in bulletpoints, of liever zo uitgebreid mogelijk beschreven? Bij deze vraag kun je je persoonlijke voorkeuren aangeven voor de manier waarop ChatGPT het antwoord geeft. Om de software developer er weer bij te halen, daar geeft ChatGPT het volgende voorbeeld bij:

“When I ask you for code, please just give me the code without any explanation on how it works. Bias towards the most efficient solution.”

Vanaf nu zal ChatGPT alleen maar de code geven, en in combinatie met de Custom Instruction van eerder zal dit alleen maar in Golang zijn.

Meer weten?

Meer weten over Custom Instructions of het succesvol inzetten van ChatGPT? Laat het ons weten!

Geert Stolk
Over de auteur
Over de auteur
Geert Stolk

Lead Online Marketeer

Meer stories van Geert Stolk