Loading...
Algemeen

Branding voor Clubhuis Feyenoord in Afrikaanderwijk

Branding voor Clubhuis Feyenoord in Afrikaanderwijk poster
door Geert Stolk
op 05 april 2019

Gaaf! B.made werd gevraagd om Clubhuis Feyenoord aan te kleden met mooie vormgeving aan de muren. Bekijk de foto's onderaan dit artikel voor het resultaat. 

Het vraagstuk

Het Clubhuis Feyenoord is een sociaal-maatschappelijke ontmoetingsplek waarmee Feyenoord nog dichter bij de bewoners en samenwerkende organisaties in de wijk komt. In de komende jaren moeten op Zuid minimaal drie en maximaal vijf clubhuizen komen. Het eerste is onlangs gerealiseerd op het Afrikaanderplein, de plaats waar Feyenoord ooit haar eerste wedstrijden speelde. Vanuit het clubhuis organiseert Feyenoord dagelijks activiteiten op het gebied van (multi-)sport, onderwijs en werkgelegenheid. B.made werd gevraagd om het clubhuis aan te kleden met vormgeving te zodat deze plek het ‘Feyenoord-gevoel’ uitstraalt.

 

Wij zijn erg blij met de rol die B.made bij de aankleding van het clubhuis heeft gespeeld. Feyenoord is ervan overtuigd, dat dit een inspirerende omgeving is geworden voor de bezoekers van Clubhuis Feyenoord. Opdrachtgever Frank Boer

De aanpak

Projectmanager Marijn is met de opdrachtgever naar de locatie gegaan om een eerste plan voor de vormgeving op te stellen. Marijn: “We hebben een rondje gelopen door de verschillende ruimtes van het clubhuis en hebben daar gezamenlijk bepaald waar we mooie visuals kwijt konden. We hebben ervoor gekozen om de recreatieruimtes dezelfde uitstraling mee te geven als de buitenring van De Kuip. De kantoren wilden we juist een rustigere, meer zakelijke uitstraling geven.”

De briefing werd uitgewerkt en de klant gaf akkoord. Vervolgens gingen onze vormgevers aan de slag met een mooi ontwerp voor op de muren. Marijn: “Creatieven moet je niet te veel beperken, ze hebben veel vrijheid gekregen om een kick-ass ontwerp te maken.” Enkele kleine aanpassingen werden doorgevoerd en de klant gaf akkoord voor de productie.

Het resultaat

In samenwerking met een productiepartij werd de ruimte afgelopen maand aangekleed. Het resultaat mag er zijn. Het Clubhuis Feyenoord werd op 6 maart officieel geopend.

Geert Stolk
Over de auteur
Over de auteur
Geert Stolk

Lead Online Marketeer

Meer stories van Geert Stolk