Loading...
Online marketing

Hoe kun je je LinkedIn-contacten uitnodigen voor je bedrijfsprofiel?

Hoe kun je je LinkedIn-contacten uitnodigen voor je bedrijfsprofiel? poster

LinkedIn heeft het eindelijk mogelijk gemaakt om je contacten uit te nodigen voor je bedrijfspagina. Als je beheerder bent van een pagina dan vind je deze optie aan de rechterkant in de bewerkmodus. Zie je hem nog niet? Dat moet je waarschijnlijk nog even geduld hebben. LinkedIn rolt nieuwe functionaliteiten altijd gefaseerd uit.

Update 13-11-2019:

Ondanks dat het uitnodigen van connecties een overkill veroorzaakte, heeft LinkedIn de functionaliteit weer in het leven geroepen. Nodig gerust connecties uit om je bedrijfspagina te gaan volgen!

Toch geen zin in het ontvangen van meldingen? Zet deze simpelweg uit met de opt-out functie. Ga naar Instellingen > Communicatie > Wie u kan bereiken en zet ‘uitnodigingen uit uw netwerk’ uit. Ook kun je de uitnodigingen voor evenementen uitzetten.

Update 24-06-2019:

LinkedIn heeft de functionaliteit om connecties uit te nodigen voor je bedrijfspagina (tijdelijk) verwijderd na een stroom van klachten. Sommige mensen kozen ervoor om in één klap al hun contacten uit te nodigen, dit wekte irritatie op. LinkedIn is momenteel een opt-out/opt-in mogelijkheid aan het bekijken, daarna zal de functie hoogstwaarschijnlijk geherintroduceerd worden.

 

Hoe krijg je dan meer volgers?

Heel simpel: klik op de rechterkant op meer connecties uitnodigen. Vervolgens kun je stuk voor stuk de mensen aanvinken die je wilt uitnodigen om jouw LinkedIn bedrijfspagina te volgen. Vervolgens is het natuurlijk afwachten of mensen op jouw uitnodiging in gaan en je ook daadwerkelijk gaan volgen.

Dan is er nog iets nieuws. Tegenwoordig is het ook mogelijk om de bedrijfspagina te volgen van de persoon waar je zojuist mee geconnect bent. Bij bevestiging van de connectie wordt tegenwoordig de pagina plús de follow-button getoond. Als dat geen nieuwe volgers oplevert!

 

Over de auteur
Meer stories van