Loading...
Online marketing

Instagramupdates ter ere van 10-jarig bestaan

Instagramupdates ter ere van 10-jarig bestaan poster

Onlangs werd Instagram 10 jaar oud. Om dat te vieren bracht het social mediaplatform een aantal nieuwe updates uit. Met een eigen ‘Stories Map’, gezondheidsupdates, IGTV Shopping verbeteringen en aangepast app-pictogrammen, is het platform weer een stuk aantrekkelijker geworden.

Opvallende icoontjes

De nieuwe pictogrammen werden al eerder gesignaleerd in de Instagram-code, er werd al verwacht dat ze gelanceerd zouden worden tijdens een grote update. Dit bleek waar te zijn. Met de update kunnen Instagram-gebruikers op zowel iOS als Android kiezen tussen een reeks pictogrammen in de kleuren oranje, geel, groen, paars, zwart, wit en meer. Er is ook een regenboogkleurig Pride-pictogram en verschillende versies van klassieke pictogrammen, voor een meer retro gevoel.

Stories Map

Ook de Stories Map is een nieuwe functie. Hiermee kun je je Stories laten zien die je de afgelopen drie jaar gedeeld hebt, en terugkijken naar je favoriete momenten. Hoewel er door veel gebruikers gedacht werd dat de Stories van de Facebookservers verwijderd zouden worden, worden deze toch bewaard voor de nieuwe Stories Map.

Met de Story Highlights die in 2017 werden geïntroduceerd hadden gebruikers een permanente plaats om hun kortstondige Stories te bewaren.

Instagram Stories Map

Verborgen reacties en datatrends

Twee andere nieuwe functies worden tijdens de aftrap van de National Bullying Prevention Month uitgerold. De eerste betafunctie verbergt automatisch reacties die lijken op reacties die al gerapporteerd zijn. De reacties zijn wel nog steeds zichtbaar onder het label ‘Verborgen reacties’. Hier kun je zien wat er verwijderd is.

Instagram hide comments

Deze functie lijkt op de Twitterfunctie ‘Reacties verbergen’, die vorig jaar wereldwijd werd gelanceerd. Net als op Twitter moet de gebruiker een extra klik doen om ongepaste of beledigende opmerkingen te kunnen zien. Dit helpt om beledigende inhoud te ontmoedigen, gezien het niet direct zichtbaar is. Op Twitter moest de eigenaar van de post de antwoorden handmatig verbergen, bij Instagram wordt dit geautomatiseerd.

Instagram produceert ook een extra waarschuwing, wanneer mensen herhaaldelijk aanstootgevende opmerkingen proberen te plaatsen. Instagram biedt al een AI-gedreven functie die mensen op de hoogte stelt, wanneer hun opmerking als beledigend kan worden beschouwd. Zij krijgen dan de kans om na te denken en wijzigingen aan te brengen, voordat ze een reactie plaatsen. Deze functie is nu gericht op gebruikers die herhaaldelijk negatieve reacties plaatsen, waardoor ze erop gewezen worden om een stapje terug te doen en na te denken over hun reacties en de mogelijke gevolgen.

Instagram publiceerde ook nieuwe data over trends op zijn platform, evenals een redactionele terugblik op de belangrijkste mijlpalen van Instagram. Zo laat het trends in muziek zien, de meest populaire muzieknummers, AR-effecten en de populairste Story-lettertypes. De nieuwe versie is beschikbaar op iOS en Android.

Instagram guidelines

Conclusie

Het is erg interessant om te zien hoe Instagram zich in de afgelopen 10 jaar ontwikkeld heeft. Omdat dit een mijlpaal is die niet ongezien voorbij kan gaan, introduceert Instagram innoverende functies, waarmee het nog steeds een van de belangrijkste social mediaplatforms blijft.

Met de nieuwe pictogrammen hebben gebruikers de mogelijkheid om hun telefoon wat op te fleuren. Daarnaast is het verbergen van reacties een mooie stap om het platform vriendelijk en uitnodigend te houden.

Over de auteur
Meer stories van