Loading...
Online marketing

Facebook videoadvertenties: wat moet je weten?

Facebook videoadvertenties: wat moet je weten? poster

Video’s zijn populair bij Facebookgebruikers. Elke maand bekijken 1,25 miljard mensen video's op Facebook Watch, de streaming videoservice van Facebook. Met Facebook-videoadvertenties kunnen marketeers hier handig op inspelen.

De kracht van video

Videoadvertenties genereren niet alleen meer klikken, maar ze geven marketeers ook meer creatieve vrijheid om de persoonlijkheid van een merk te laten zien en emotioneel contact te maken met een publiek.

Facebook-videoadvertenties zijn naar voren gekomen als een van de meest effectieve advertentieindelingen die marketeers tot hun beschikking hebben. Als je bezoekers kunt laten stoppen met scrollen dankzij boeiende videoadvertenties op Facebook, kun je als marketeer een competitief voordeel opdoen.

Wat zijn Facebook-videoadvertenties?

Facebook-videoadvertenties zijn betaalde advertentieplaatsingen met een video en kunnen op een van de vooraf bepaalde locaties op de Facebookfeed van een bezoeker worden weergegeven.

Je kunt een geheel nieuwe videoadvertentie maken of een bestaand bericht een boost geven met een video op je Facebook-account.

Plaatsingen van videoadvertenties op Facebook

De meeste mensen zijn bekend met InFeed-videoadvertenties: de advertenties die je in je nieuwsfeed ziet terwijl je scrolt. Maar er zijn eigenlijk verschillende plaatsen waar je Facebook-advertentie kan worden weergegeven.

InFeed-advertenties lijken op organische berichten en worden weergegeven wanneer iemand door zijn nieuwsfeed scrolt.

InStream-videoadvertenties kunnen beschouwd worden als minicommercials die midden in een andere video worden weergegeven. Op mobiele apparaten worden ze pas na 60 seconden weergegeven nadat de belangrijkste videocontent is afgespeeld. De eerste 15 seconden van een InStream-advertentie worden afgespeeld, waarna de kijker de keuze krijgt om de rest van de advertentie te bekijken of terug te keren naar de originele video.

Videoadvertenties van Facebook Marketplace worden weergegeven terwijl een gebruiker scrolt en winkelt op Facebook Marketplace.

Facebook Stories-advertenties zijn verticale advertenties op volledig scherm die worden weergegeven tussen organische Facebook-Stories. Video’s langer dan 15 seconden worden opgesplitst in verschillende verhaalkaarten, die na elkaar worden afgespeeld. Na de eerste drie kaarten kan een kijker ervoor kiezen om te blijven kijken of terug te keren naar organische verhalen.

Facebook Video Feed-advertenties worden weergegeven tussen organische video’s op de Facebook Video Feed. De schuifbare videofeed wordt geopend wanneer iemand klikt op een video uit zijn nieuwsfeed. Video Feed-advertenties worden weergegeven tussen de organische video’s.

Facebook-vereisten voor videoadvertenties

Om ervoor te zorgen dat je advertenties zo optimaal mogelijk worden weergegeven, kun je het beste de video-eisen en aanbevelingen van Facebook volgen. Anders kan de advertentie er vreemd uit komen te zien.

Elk advertentietype heeft zijn eigen specificatievereisten. Er zijn vijf videospecificaties waar je rekening mee moet houden:

  • Bestandstype: Facebook ondersteunt een breed scala aan bestandstypen, maar MP4, MOV of GIF worden aanbevolen voor alle videoadvertenties;
  • Beeldverhoudingen: 16: 9 (horizontaal) of 9:16 (staand) worden ondersteund door InFeed-advertenties, maar Facebook raadt 4:5 aan voor InFeed-advertenties. Anders krijg je mogelijk zwarte balken aan beide kanten van de video;
  • Videoduur: één seconde tot 241 minuten voor InFeed-advertenties. Dit verschilt per videoplaatsing;
  • Maximale bestandsgrootte: 4 GB voor alle plaatsingen;
  • Minimale resolutie: 1080 x 1080 voor alle plaatsingen.

Drie redenen waarom Facebook-videoadvertenties je zullen helpen om marketingdoelen te bereiken

  • Facebookgebruikers houden van video;
  • Video’s laten meer betrokkenheid zien dan andere content op Facebook;
  • Facebookvideo’s converteren beter dan andere soorten advertenties.

Conclusie

Facebook is nog steeds een van de grootste social mediaplatforms wereldwijd, het maakt handig gebruik van de populariteit van video. Dankzij een ruime keuze aan advertentie-indelingen kun je je video aan de juiste doelgroep laten zien. Zo kun je bijvoorbeeld je fysieke producten in een videoadvertentie laten zien aan mensen die op Facebook Marketplace aan het winkelen zijn.

Meer uit Facebookadvertenties halen? Dan nodigen we je graag uit voor een kop koffie!

Over de auteur
Meer stories van