Loading...
Online marketing

Zo bekijk je de advertenties van concurrenten op Facebook

Zo bekijk je de advertenties van concurrenten op Facebook poster
Benieuwd hoe de advertenties van concurrenten eruitzien? Bekijk ze nu in de advertentiebibliotheek van Facebook.

Handig en transparant

Je kunt eenvoudig zoeken op naam, onderwerp en organisatie. Het populaire social media platform biedt tegenwoordig meer transparantie aan gebruikers en niet-gebruikers. Je kunt nu de volgende informatie opvragen:

  • Per land kun je alle actieve advertenties bekijken
  • De aanmaakdatum van de Facebookpagina
  • Naamsveranderingen van de pagina
  • De primaire landlocatie van de paginabeheerders
  • In het geval van politieke campagnes kun je informatie vinden over het advertentiebudget en de targeting van advertenties. Het is ook mogelijk om oude advertenties te zien.

Voor marketeers is het dus heel handig om te zien wat voor keuzes de concurrent maakt. Wat voor type advertenties, boodschappen en afbeeldingen zetten zij in? Je kan je advertenties baseren op de concurrent, of het op een hele andere boeg gooien!

En nog meer transparantie!

Het was voor gebruikers al mogelijk om bij een advertentie op de knop ‘Waarom krijg ik deze advertentie te zien?’ te klikken. Facebook geeft dan meer details over waarom jij de advertentie te zien krijgt. Deze functie is nu nog uitgebreider. Je ziet nu welke targeting een bedrijf heeft gebruikt en ook of je e-mailadres is gebruikt dat afkomstig is uit een mailinglijst. Is het adverteren uitbesteed aan een bureau? Dan zie je de naam van deze partij.

Wil jij aan de slag met de advertentiebibliotheek van Facebook? Klik dan hier.

Over de auteur
Meer stories van