Loading...
Algemeen

Berlijn: de start van B.made

Berlijn: de start van B.made poster

Terwijl iedereen donderdagmiddag bij BLiS en Made in Rotterdam zijn laatste mails verstuurde en het laatste stukje code schreef werd er al veelvuldig gesproken over het komende uitje: Een trip naar Berlijn, jawohl!

Aankomst

Het eerste uitje met werknemers van zowel BLIS als Made in Rotterdam. Hier wordt de basis gelegd voor het toekomstige B.made.

Met maar liefst 37 werknemers stapten we donderdagavond in het vliegtuig. Na een vlekkeloos verlopen reis kwamen we dankzij goede research van Berlijn-liefhebber Kim aan in een prachthostel! Naast mooie ruime kamers was er beneden ook een gezellige gezamenlijke ruimte waar we konden tafelvoetballen, poolen en uiteraard een biertje drinken. Van dit alles werd dan ook direct gebruik gemaakt om het teamweekend in te luiden. Een klein groepje dronk nog iets buiten de deur, echter verkozen de meesten de slaapkamer boven de kroeg omdat de wekker alweer af zou gaan om half 8.

Strategiesessie

Dag één begonnen we met een strategiesessie in het hostel. De teams werden in drie groepen verdeeld waarbij ieder team een unieke opdracht kreeg over de bedrijfsstrategie van BLIS. Dit als vervolg op eerdere sessies die met het team werden gehouden. Rond het middaguur presenteerden de groepen hun ideeën, waarna het werkgerelateerde deel erop zat. Tijd voor vertier! Hoewel het ontbijt zeker niet mis was, had iedereen alweer flinke trek gekregen dus gingen we op zoek naar een fijn restaurant. Gezien de fijne weersomstandigheden kozen we voor een terrasje in de zon.

Sightseeing

Nadat de magen weer gevuld waren was het tijd voor wat sightseeing. Berlijn is een stad van cultuur, historie en heel veel bezienswaardigheden waardoor de stad als een groot openluchtmuseum kan worden beschouwd. Sommigen gingen te voet, andere met de metro, en weer een ander groepje koos voor de bekende huurfietsen die net als in Rotterdam ook in Berlijn door de gehele stad verspreid staan. Tot slot waren er nog een aantal die zich van hun meest sportieve kant lieten zien. Dirk Jan en Eyal crosten Berlijn door op de racefiets maar namen wel de tijd om bij Unter den Linden, de bekendste laan van Berlijn, wat foto’s te maken van de prachtige bezienswaardigheden.

Tijd voor schnitzel

’s Avonds werden we om 19.00 uur verwacht bij restaurant de Schnitzelei om, wellicht raad je het al, een overheerlijke Duitse schnitzel te verorberen. Na lang tafelen werden er vervolgplannen gemaakt voor de rest van de avond. Nog een biertje doen in de kroeg? Naar een rauwe Duitse technoclub? We besloten eerst met zijn allen terug te keren naar het hostel en van daaruit verder te kijken. Een groot deel van de groep besloot het hierbij te laten toch waren er nog 6 collega’s die wel in waren voor een feestje.

Richard, Robin, Mathilde, Eyal, Mike en Suzanne gingen naar de club Wilden Renate. De club is gevestigd in een voormalig woonhuis en een avond in deze club doorbrengen is een ware belevenis, waar de DJ, en met hem vele clubgangers ongestoord door feesten tot 12:00uur de volgende dag. Voor ons stond er zaterdagochtend alweer een leuke activiteit op het programma, dus hielden wij het rond een uur of half 4 voor gezien.

Alternative walking tour

De zaterdag startte met een alternative walking tour, een absolute aanrader wanneer je een keer af wil wijken van de standaard bezienswaardigheden. De tourguide was een fantastische verhalenverteller die veel informatie deelde over de street art, de kraakbeweging, en de verdeeldheid in Berlijn.

De tour eindigde bij Yaam, een strandbar met Afrikaanse vibe direct aan de Spree. Hier ploften we neer en met een biertje in ons hand en met de voeten in het zand genoten we wederom van het heerlijke zonnetje. Jan-Paul, Patrick, Kim en Benjamin kozen nog voor wat culture sightseeing rondom de Kastanienallee en er werd nog wat geshopt. Echter bevielen de terrasjes zo goed dat er daarna nog flink wat terrasjes gehopt werden. Zo was het zeer goed vertoeven op de rooftopbar La Banca en ook de Biergarten aan het Alexanderplatz viel goed in de smaak. De laatste dag werd afgesloten met een hapje in een restaurant en een laatste drankje in het hostel.

Tschüss!

Zondagnacht was een pittige voor velen, want om 4:00uur stond de touringcar klaar om ons naar de luchthaven te vervoeren. Tot grote vreugde van organisator Jessica was iedereen op tijd en vlogen we in alle vroegte terug naar Nederland. De trip is zo goed bevallen dat er zelfs al werd gesproken over een volgende keer. Wie weet!

Ook zin in zo’n tof uitje? We zoeken nog talent bij B.made! Bekijk onze opstaande vacatures.

Over de auteur
Meer stories van