Loading...
Achter de schermen

Het A/V-team van B.made is in zijn nopjes dankzij de nieuwe studio

Het A/V-team van B.made is in zijn nopjes dankzij de nieuwe studio poster

In 2020 nam het A/V-team van B.made de nieuwe studio in gebruik, op de negende etage van onze locatie aan de Stadionweg. In deze multifunctionele studio worden wekelijks televisieprogramma’s geproduceerd voor onze klanten. Nick Schipper licht de mogelijkheden toe van deze inspirerende omgeving.

Waarom is deze studio er gekomen?

We waren op zoek naar een unieke locatie die we kunnen gebruiken voor meerdere doeleinden. We hadden behoefte aan een vaste setting die voldoet aan de beeld- en geluidseisen van deze tijd.

Opname studio

Welke voordelen heeft de nieuwe studio?

De studio is een ideale en ruime omgeving. Alle apparatuur staat klaar voor gebruik, binnen een paar minuten kunnen de opnames beginnen. In de studio hebben we fijne techniek tot onze beschikking: nieuwe camera’s, audioapparatuur, lampen en folie op alle ramen, zodat we geen last hebben van weerspiegeling. Verder is er een regiekamer, een plek voor visagie en een wachtruimte met televisiescherm om mee te kijken.

Hoe gaat een opname in zijn werk?

De studioprogramma’s nemen we semi-live op. De presentator en zijn gasten gaan in gesprek en de beelden van meerdere camera’s komen binnen in de regiekamer. Hier wordt ter plekke geschakeld tussen de verschillende camerastandpunten. Als de opnames klaar zijn voegen we vormgeving en ondersteunende videobeelden toe, om de uitzending compleet te maken.

Regieset studio

Wat is er zo uniek aan de studio?

We horen vaak dat gasten het uitzicht over de Kuip en over de skyline van Rotterdam erg fraai vinden. Tijdens opnames wordt hier dan ook regelmatig naar gewezen, zowel naar het stadion als naar de blikvangers zoals de boten en schepen op de Maas en de iconische bruggen. De gasten zitten aan een verhoogde tafel. Het leuke hiervan is dat het bovenliggende tafelblad verwisseld kan worden, zodat hier het logo van de desbetreffende klant geplaatst kan worden.

De studio is eigenlijk multifunctioneel, we kunnen ook nog gebruik maken van een greenscreen. Deze maakt het mogelijk om allerlei achtergronden toe te voegen. We zijn erg blij met de komst van deze studio!

 

We horen vaak dat gasten het uitzicht over de Kuip en over de skyline van Rotterdam erg fraai vinden.
Over de auteur
Meer stories van