Loading...

Bandenthuis

Geoptimaliseerde customer experience

Geoptimaliseerde customer experience

Bandenthuis heeft als doel om automobilisten zoveel mogelijk gemak te bieden. Met de ontwikkeling van een nieuwe website is het voor automobilisten eenvoudig om de perfecte band voor hun auto te vinden én een bandenwissel in te plannen. De website draait om klantbeleving en gebruiksvriendelijkheid en dat merk je aan alles.

Hoe werkt het?

Met de handige montageservice van Bandenthuis kunnen automobilisten hun banden laten vervangen wanneer het hen uitkomt, zowel thuis als op het werk. Op de website is het eenvoudig om banden te zoeken, te vergelijken en te bestellen.

Een geoptimaliseerde klantbeleving

Bij een dienstverlening waar service hoog in het vaandel staat, hoort een gebruiksvriendelijke website. Op de nieuwe Bandenthuis website vul je simpelweg je postcode in om te kijken of Bandenthuis ook bij jou in de buurt levert, waarna je aangeeft wat voor banden je nodig hebt. Na deze stap kun je ervoor kiezen om de banden te laten bezorgen of deze meteen te laten plaatsen. Waar je ook bent.

Voor gedeeltes van de website hebben we Single Page Application (SPA) implementatie toegepast. In plaats van de volledige pagina, worden enkel bepaalde componenten ververst en weergegeven, waaronder in het bestelproces van Bandenthuis. Dit heeft een gunstig effect op de gebruikerservaring, omdat het bestelproces hierdoor eenvoudiger doorlopen kan worden.

In de front-end ontwikkeling is het Vue.js framework gebruikt. Dankzij het framework kunnen bezoekers onder andere producten filteren zonder pagina’s geheel te herladen, dat de gehele website een soepelere gebruikservaring geeft.

Het programmeren is overzichtelijker, doordat JavaScript, HTML en CSS in één component opgenomen zijn. Omdat we de componenten splitsten, konden we de kwaliteit van de code waarborgen en de leesbaarheid optimaliseren. Dit voorkomt fouten, zorgt voor een betere samenwerking en bespaart een aanzienlijke hoeveelheid tijd. Daarnaast kunnen de ontwikkelde componenten, zowel groot als klein, eenvoudig voor andere projecten gebruikt worden. Dit is handig bij nieuwe of bestaande webapplicaties.

Slimme koppeling

Dankzij een API-koppeling met het productbeheersysteem van LanthopusX, wordt er real-time gezocht in het volledige beschikbare assortiment van de leveranciers, dat uit een groot aantal banden bestaat. Websitebezoekers kunnen in een duidelijk overzicht de specificaties en prijzen van de banden bekijken.

Bestelstraat

Om producten gebruiksvriendelijk te kunnen bestellen, is de bestelstraat opgebouwd aan de hand van een Single Page Application. Deze kan beschouwd worden als een ‘dynamische winkelwagen’. We richten de bestelstraat op maat in, op basis van de gekozen producten. Hierdoor wordt het bestelproces zo klantvriendelijk mogelijk gemaakt.

Het bestelproces kan gemakkelijk doorlopen worden. Er zijn verschillende scenario’s in de bestelstraat mogelijk: bezoekers krijgen verschillende verzendmethodes te zien, of zij kunnen gelijk een afspraak met een monteur inplannen. De monteur houdt rekening met de gekozen datum en het gewenste tijdstip, en kiest voor de meest optimale route. Verder zijn er handige aanbevelingen zichtbaar, voor als de bezoeker iets is vergeten. Betalen kan veilig met het betalingssysteem Mollie.

We hebben de inlogomgeving voor de klant gebruiksvriendelijk ingericht, om de klantbeleving naar een hoger plan te tillen. Registreren is mogelijk tijdens het plaatsen van een bestelling. Een ander voordeel van het registreren is dat gegevens automatisch worden aangevuld, ook als deze later gewijzigd worden. Verder kunnen geplaatste bestellingen teruggevonden worden, met daarbij de status van verzending en de bijbehorende factuur.

WordPress

WordPress is een uitstekend CMS voor het beheren van content. Een gebruiksvriendelijke interface maakt het wijzigen van pagina’s, het herindelen van de menustructuur en het toevoegen van formulieren zeer overzichtelijk en eenvoudig.

Resultaat

De nieuwe website sluit perfect aan op de dienstverlening van Bandenthuis. In de zoektocht naar een bandenwissel of een set nieuwe banden, is het voor websitebezoekers niet moeilijk om een keuze te maken. Gebruiksgemak staat voorop: dankzij een geoptimaliseerde customer journey met behulp van innovatieve websiteonderdelen, kunnen automobilisten snel de juiste banden vinden.

Benieuwd naar de website? Neem een kijkje.

Hier zijn we trots op

  • Een nieuwe website waarbij klantbeleving centraal staat;
  • Dankzij het WordPress CMS kan de website snel en gemakkelijk aangepast worden;
  • Een koppeling met LanthopusX maakt het mogelijk om het assortiment van Bandenthuis in real-time te bekijken.
Neem contact op met Florian Siemer

Op zoek naar een partij die voor jouw organisatie een aansprekende website kan bouwen?

Contact ->
Florian Siemer Florian Siemer Key Accountmanager