Loading...

Nutreco

Een duurzaam Sustainability Report

Een duurzaam Sustainability Report

Als wereldspeler op het gebied van diervoeding en aqua-feed, draagt Nutreco bij aan de ontwikkeling van een duurzame voedselproductie. Met die reden biedt Nutreco jaarlijks het Sustainability Report aan bij belanghebbenden om inzicht te geven in hoe succesvol Nutreco is in ‘Feeding the future’.

Sustainability Report 2018 in het kort:

Om dit jaar een stap verder te gaan in duurzaamheid bedacht onze partner NOSUCH ten opzichte van vorige jaren een papierloos Sustainability Report.

  • Online storytelling: een veel rijkere en visuele presentatie van het rapport.
  • Stakeholders ervaren echte interactie met de inhoud.
  • Overal en op elk device te lezen en downloaden.
  • Content kan eenvoudig worden gedeeld via bijvoorbeeld social media.
  • Een online rapport dat toekomstbestendig is.

 

Van een fysiek rapport naar digitaal

Een van de voordelen van een digitaal report is dat er van bewegend beeld gebruik gemaakt kan worden. Om de verhalen echt tot leven te brengen is ervoor gekozen om een videobeeld als cover te gebruiken. Ook start ieder hoofdstuk met een video welke al direct het onderwerp visualiseert dat in het hoofdstuk behandeld wordt. Verder zijn er door het gehele rapport video’s verwerkt zoals bij het CEO statement, waarbij de CEO en de Sustainability Director met elkaar in gesprek gaan.

Statistieken

Andere voordelen van een digitaal report is dat er nu gemakkelijk statistieken gemeten kunnen worden. Zo kan er onder andere inzichtelijk worden gemaakt waar ter wereld het rapport gelezen wordt. Ook is het report volgend jaar gemakkelijk te updaten. Efficiënt & duurzaam!

Navigatie

Navigatie is ook een belangrijk onderdeel van de beleving. De bezoeker moet gemakkelijk door het report heen kunnen scrollen. Om die reden zijn er verschillende navigatie-mogelijkheden aan het report toegevoegd die het gemakkelijk maken om naar een andere pagina’s binnen een hoofdstuk te gaan maar ook om van hoofdstuk te wisselen.

Performance

Het Sustainability report wordt over de gehele wereld gedistribueerd en wordt ook gelezen in gebieden met het minder snelle internetverbinding. Hier is rekening mee gehouden door het report zo licht mogelijk te maken. Alle assets werden op cloudfront gezet en video’s werden ingeladen via Vimeo. Dit zorgt ervoor dat de content overal ter wereld snel geladen kan worden.

Techniek

Voor deze oplossing hebben we het Vue.js framework toegepast. Met gebruik van dit framework hebben we een vloeiende overgang naar alle content kunnen realiseren. Door slim gebruik te maken van het framework hebben we elk hoofdstuk een eigen thema gegeven om het onderscheid tussen de hoofdstukken zo duidelijk mogelijk te houden. De inhoud van de website is niet gekoppeld aan een CMS, hierdoor hebben we alle content op maat kunnen inrichten en de kwaliteit kunnen waarborgen.

Mobiel

De uitdagingen voor de mobiele versie zaten in grote tabellen en images die in het rapport verwerkt waren. Hoe zorg je ervoor dat deze ook op een kleiner scherm zoals op een mobiele telefoon goed zichtbaar zijn? Dit werd opgelost door op mobiel een extra knop toe te voegen waarmee met pinch & zoom de afbeelding vergroot kan worden. De leesbaarheid en performance van het report ging hiermee wederom omhoog.

Samenwerking

Het rapport is tot stand gekomen door een intensieve samenwerking met onze partner NOSUCH. Gezamenlijk werd het concept bedacht, het interactie-ontwerp gemaakt, beeldmateriaal verzameld, het content framework opgezet en de pagina’s gevuld. Door de intensieve samenwerking waarbij er wekelijks contact was met de klant kon het digitale custom rapport van 7 hoofdstukken en 54 pagina’s binnen twee maanden opgeleverd worden. Bekijk hier het gehele rapport.

Op zoek naar een partij die voor jou een digitaal report of jaarverslag kan maken? Neem direct contact met op met Geert Stolk!

Neem contact op met Florian Siemer

Op zoek naar een partij die voor jou een digitaal report of jaarverslag kan maken?

Contact ->
Florian Siemer Florian Siemer Key Accountmanager