Loading...

Footprint Travel

Digitale disrupter in de reisbranche

Digitale disrupter in de reisbranche

Footprint Travel is een voorloper in de reisbranche en staat bekend om haar innovatieve aanpak en toewijding aan duurzaam toerisme. Als digitale disruptor streeft Footprint Travel ernaar om de manier waarop mensen reizen ervaren en beleven te herdefiniëren.

Uitdaging

Footprint Travel erkende de behoefte aan een dynamische en gebruiksvriendelijke website die in lijn lag met hun merkethos van duurzaamheid en verantwoord reizen. Ze wilden een platform creëren dat niet alleen hun unieke reiservaringen toonde, maar ook gebruikers betrok en informeerde over het belang van het minimaliseren van hun ecologische voetafdruk. De uitdaging was om een websiteconcept te ontwikkelen die hun waarden en aanbod effectief overbracht, terwijl het ook naadloze content-updates mogelijk maakte en een geweldigde gebruikerservaring bood.

Aanpak

Om aan de eisen van Footprint Travel te voldoen, koos ons team voor een Google Design Sprint-aanpak. Deze methodologie stelde ons in staat om snel ideeën te prototypen en te valideren, met een iteratief en samenwerkend ontwikkelingsproces. Door belanghebbenden uit verschillende disciplines en perspectieven te betrekken, creëerden we een diep begrip van de visie en doelstellingen van Footprint Travel.

 

Tijdens de design sprint voerden we uitgebreid gebruikersonderzoek uit, waarbij we gebruikerservaringen in kaart brachten en pijnpunten identificeerden. Dit hielp ons een grondig begrip te ontwikkelen van het doelpubliek en het ontwerp en de functionaliteit van de website aan te passen. De sprint faciliteerde ook de creatie van een samenhangende visuele identiteit en een overtuigende gebruikersinterface die gelijk was aan de merkessentie van Footprint Travel.

Oplossing

Om Footprint Travel in staat te stellen een schaalbaar en flexibel contentmanagementsysteem te gebruiken, implementeerden we Storyblok als het backend CMS. De headless CMS-architectuur van Storyblok stelde ons in staat om de inhoud los te koppelen van de frontend, waardoor we meer controle kregen over content-updates en een naadloze bewerkingservaring voor het team van Footprint Travel garandeerden.

De frontend van de website werd gebouwd met behulp van moderne webtechnologieën, wat zorgde voor optimale prestaties, responsiviteit en compatibiliteit met verschillende browsers. We maakten gebruik van de kracht van de content delivery API van Storyblok om dynamisch content op te halen en weer te geven, waardoor gepersonaliseerde ervaringen en efficiënt contentbeheer mogelijk werden.

Bekijk het resultaat

Neem contact op met Florian Siemer

Klaar voor je eigen digitale reis?

Contact ->
Florian Siemer Florian Siemer Key Accountmanager