Loading...

Gebruik maken van de kwaliteiten van een zoekmachine optimalisatie bureau?

Jouw website goed vindbaar maken in zoekmachines? Gevonden worden door de juiste doelgroep? Schakel dan de hulp in van een zoekmachine optimalisatie bureau zoals B.made. Onze SEO-specialisten maken jouw website relevant. De marketingmachine van je organisatie zal op volle toeren draaien dankzij gebruik van de juiste zoekwoorden.

Wat is zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie heeft als doel dat een website beter gevonden wordt in zoekmachines zoals Google. Gezien het grote aantal bezoekers van zoekmachines, is het zeer interessant om een zoekmachine optimalisatie bureau in te schakelen. Zo kun je meer websitebezoekers aantrekken of meer leads genereren. Zoekmachine optimalisatie resulteert in meer websiteverkeer doordat je gevonden wordt op termen die relevant zijn voor je bezoeker. De officiële term luidt SEO, dit is in het Engels en staat voor Search Engine Optimization. Het optimaliseren van je website resulteert in een hogere positie in de organische zoekresultaten. Dit zijn de resultaten die je onder de betaalde zoekresultaten ziet staan. Een zoekmachine optimalisatie bureau kan je hier uitstekend in adviseren.

Uit welke onderdelen bestaat het?

Bij zoekmachine optimalisatie zijn content, techniek en linkbuilding van belang. Het algoritme van Google geeft je website een betere kwaliteitsscore en een hogere autoriteit wanneer deze drie factoren zijn geoptimaliseerd. Google geeft websites voorrang die waardevol zijn voor de bezoeker. Google wil namelijk marktleider blijven als zoekmachine. Het algoritme van Google verandert continu. Niemand behalve Google zelf weet precies hoe het algoritme eruitziet. Het is wel zeker dat je website beter zal presteren wanneer deze factoren geoptimaliseerd zijn.

Content
Goede content geeft de bezoeker de juiste informatie en sluit aan op de gebruikte zoekwoorden. Het is dan ook logisch als iemand die een vishengel zoekt, uitkomt op een website waar vishengels en gerelateerde vissportartikelen worden aangeboden. Unieke SEO-content verbetert de positie van je website in zoekmachines en zorgt ervoor dat je goed vindbaar bent. SEO-teksten bevatten zoekwoorden of termen waar vaak op gezocht wordt. Door de juiste copywriting help je de bezoeker om zijn of haar doel te bereiken. Een zoekmachine optimalisatie bureau is gespecialiseerd in het schrijven van relevante teksten die je positie in zoekmachines verbetert.

Techniek
De techniek achter je website kan gezien worden als het fundament van een goed vindbare en gebruiksvriendelijke webpagina. Google maakt gebruik van zogeheten ‘spiders’. Deze Google bot analyseert dagelijks miljoenen websites. Wanneer deze spider je website goed kan uitlezen en begrijpen zal je website beter ranken in de organische zoekresultaten. Ook de techniek van een website kunnen we onderverdelen in drie onderdelen: structuur, gebruiksvriendelijkheid en snelheid. Een logische structuur resulteert in een betere gebruiksvriendelijkheid voor de bezoeker. Deze bezoeker vindt snel en eenvoudig waarvoor hij of zij gekomen is en heeft daardoor een prettige ervaring op de website. Een snelle website heeft een positief effect in de ranking van Google. Er zijn ruim 200 technische SEO-factoren. Een SEO-bureau zoals B.made kan je hiermee helpen. Onze SEO-specialisten zijn bekend met alle technische aspecten van een website.

Linkbuilding
Een sterk linkprofiel wordt opgebouwd door interne- en externe links. Bij externe links die naar je webpagina refereren is de kwaliteit belangrijker dan de kwantiteit. Links van betrouwbare en relevante websites zorgen namelijk voor een betere positie in zoekmachines, een betere waardering van je website en meer websitebezoekers. Bij een interne linkstructuur link je naar andere pagina’s op je website. Hierdoor kan een zoekmachine je belangrijkste pagina’s indexeren. B.made heeft als SEO agency de juiste ervaring om een goed linkprofiel op te bouwen.

 

Na een warm ontvangst bij ons op kantoor met een appetijtelijk bakje koffie bespreken we je wensen in een informele sfeer.

Wat is de aanpak van een zoekmachine optimalisatie bureau zoals B.made?

Na een warm ontvangst bij ons op kantoor met een appetijtelijk bakje koffie bespreken we je wensen in een informele sfeer. Wanneer we overgaan tot een samenwerking brengen we eerst je doelstellingen en wensen in kaart. Vervolgens doen we een (technische) analyse. Hierbij kijken we naar de huidige staat van de website: content, techniek en links. Aan de hand hiervan gaan we aan de slag met een zoekwoordenonderzoek en het verbeteren van de website. Bij een zoekwoordenonderzoek maken we een onderscheid tussen shorttail-zoekwoorden en longtail-zoekwoorden. Denk hierbij aan een verschil tussen zoektermen als ‘jurk’ of ‘zwarte damesjurk maat s’. We zijn pas tevreden wanneer je website op de eerste zoekresultaten pagina zichtbaar is.

Aanvullende diensten van B.made

Een goed vindbare website is niet genoeg. B.made helpt jouw bedrijf groeien met innovatieve websites, digital advertising campagnes, apps, data analyse, content, dtp, video’s en foto’s. B.made zorgt ervoor dat jouw bedrijf 365 dagen per jaar relevant is.

Onze SEO-specialisten hebben als missie om jouw website zo relevant mogelijk te maken. B.made is het SEO bureau van Rotterdam en omstreken.

Overtuigd dat een zoekmachine optimalisatie bureau zoals B.made je bedrijf of organisatie vooruit kan helpen?

Neem contact op met Geert

contact ->
Geert Stolk Geert Stolk Lead Online Marketeer